Dagens Nyheter - Bokrecensioner
citat 

Det bästa vore om mammornas berättelser från och med nu kunde läsas högt i lokaltrafikens och köpcentrens högtalare; mellan ekonominyheterna och land- och sjöväderrapporten; och som inledning på alla utskottsmöten i riksdagen. Inte för att få oss att gråta, utan att tänka.”

Publicerat 6 september 2018 hos Dagens Nyheter

 
Expressen - Kultur - Recension
citat 

Men när samhället svikit de här kvinnorna har många av dem engagerat sig ideellt i olika typer av nätverk och organisationer. Kanske är det därför man fortsätter att läsa. För att tonen i den här intervjuboken inte är becksvart utan det finns en glöd, kanske är det Pascalidous egen energi som livger dessa kvinnors berättelser till en obetvinglig lavaström.”

Publicerat 6 september 2018 kl 06.00 hos Expressen

 
bokförlagetatlas - Aktuellt
citat 

Nu kan vi äntligen släppa nyheten att Alexandra Pascalidou är aktuell med en unik och angelägen reportagebok om mammor i augusti.

”Den här boken började med mödrar som grät över sina barns livlösa kroppar. Mammor som väckts mitt i natten av poliser som berättar att deras barn bragts om livet. Mammor som burit sina barn närmast hjärtat hela vägen till den sista vilan. Den här boken föddes i förtvivlan över de förlorade liven i förorten. Liv som blev siffror i en sorglig statistik. För att se människorna bakom siffrorna och försöka förstå fenomenet började jag intervjua mammor som mist sina barn i dödsskjutningar.”

Så skriver författaren och journalisten Alexandra Pascalidou i sitt förord till boken Mammorna som släpps den 17 augusti."

Publicerat i juli 2018 hos bokförlagetatlas

 

Feministiskt perspektiv – Alexandra Pascalidou vinnare av Stora feministpriset.
Publicerad 2017-01-25